Boekhandel Godert Walter viert een feestje! De iconische en eigenzinnige boekhandel in het hart van Groningen bestaat namelijk 75 jaar. Met een extra accent op literatuur, geschiedenis, wetenschap, Groningana en oorspronkelijk Duits en Engels is de boekhandel al jaren een begrip in de Groningse binnenstad. Het 75-jarig bestaan wordt op 20 oktober gevierd in de Evangelisch-Lutherse Kerk tussen 17 en 19 uur.

Op vrijdag 20 oktober tussen 17 en 19 uur viert Godert Walter het 75-jarig jubileum in de Evangelisch-Lutherse Kerk aan de Haddingestraat 23. Op deze middag zal onder andere de dichter Jean Pierre Rawie optreden, zal de film van historicus Beno Hofman over de naamgever van de boekhandel worden vertoond en wordt het jubileumboek ‘Godert Walter – 75 jaar in het hart van Groningen’ gepresenteerd. Het eerste exemplaar zal worden aangeboden aan de burgemeester van Groningen. Het jubileumboek is deze middag ook te koop tegen de speciale intekenprijs van 25 euro.

Het jubileumboek gaat over de geschiedenis en het heden van Godert Walter. Het verhaal begint bij de naamgever Godert Walter, die op 33-jarige leeftijd door de SD werd doodgeschoten wegens het verkopen van illegale boeken. Maar ook d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden