De lancering van de Groninger Scheurkalender 2018 trok een kerk vol mensen. Honderden inzenders waren nieuwsgierig of hun inbreng de kalender had gehaald. Eenstemmig zongen ze het Groninger volkslied.

Wat beweegt Groningen? Dat is de vraag die de Groninger Scheurkalender tracht te beantwoorden. En met succes: meer dan zevenhonderd Groningers en mensen met een hart voor Groningen leverden afgelopen jaar hun foto’s, gedichten en verhalen in op de website www.groningerscheurkalender.nl. Ook de wetenschap heeft dit jaar z’n steentje bijgedragen aan de kalender, op de achterkant van een aantal pagina’s in de kalender staan wetenswaardigheden over onze provincie. Afgelopen donderdag werden alle inzenders uitgenodigd een ritje met de Arriva trein van Groningen naar Winsum te maken, alwaar de Groninger Scheurkalender 2018 in het kerkje van Obergum onthuld werd.

Tot het eind bleef het spannend voor de inzenders of hun inzending op één van de 320 pagina’s tellende kalender terecht gekomen was…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.