In een schuur in Pieterburen, die tot de nok toe gevuld is met uien, staat Elke Koster haar bezoekers al op te wachten. Haar boerderij is het startpunt van de Hutspot Route op zaterdag 28 oktober en het publiek is uitgenodigd de ingrediënten voor hutspot te verzamelen. Met een ui in haar hand geeft Elke een kijkje in het boerenleven en haar producten. De uien zijn zo’n twee week geleden van het land gehaald en worden in de verwarmde schuur opgeslagen. Een paar uien moet voor de hutspot genoeg zijn.

Met de auto rijden de bezoekers van de route over de landweggetjes naar Leens, waar boer Eddy van Wijk biologische wortelen verbouwt. Achter in de schuur staat een beamer waar geïnteresseerde hutspot liefhebbers kunnen zien hoe de wortelen van het land in de schuur belanden. De meeste kle…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.