In de serie 'Wie maakt Noord-Nederland?' ijverige Noorderlingen aan het woord over hun successen en ambities. Hanneke Schmeink (1971) adviseert onderzoeken en projecten in de vrijetijdssector.

Naam: Hanneke Schmeink (1971, Zeist)

Functie: Projectleider & Adviseur in recreatievraagstukken

Opleiding: Recreatie toerisme aan de Universiteit van Wageningen

Goed geslaagd in Noord-Nederland: Friese Meren Project: omdat het is ontwikkeld vanuit visie, met meer partijen, op grotere schaal en in een brede context. Gebiedscoöperatie Westerkwartier: omdat ze branches verbindt door die te laten samenwerken aan een mooie, sociaal en economisch sterke streek.

Zou graag aan de slag willen met: Het Werelderfgoed Waddenzee: dat nog beter beschermen door het nog beter te laten beleven. Mensen daarvan laten genieten en hen het spelenderwijs laten ervaren, creëert een intrinsieke motivatie om het gebied te koesteren. Gebiedsontwikkelingen: daarbij zowel het integrale als het sociocratisch…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.