Water Ambassade, Waterbar, Waterspots, Water Educatie, Waterbeleefroutes – water is een speerpunt van Leeuwarden en dus ook van Culturele Hoofdstad 2018.

Indachtig het adagium dat de mens de waarde van het water pas beseft wanneer de bron is opgedroogd, pakken Leeuwarden en de organisatie van Culturele Hoofdstad volgend jaar flink uit met het thema waterbewustzijn. ‘Water zit in het DNA van de Friezen´, zegt Hans Faber, namens de gemeente Leeuwarden projectmanager van Water Connecting 2018. ´Ons doel is thema’s als waterinnovatie, watertechnologie, waterbeheer en ook waterplezier volgend jaar dichter bij de mensen te brengen.’

‘We wonen en werken iedere dag onder zeeniveau zonder er bij stil te staan’, vult Pietrik Hoornstra aan, de ‘waterambassadeur’ van Friesland. ‘We hebben een uniek stuk boezem, de grootste van de wereld. Hoe we die in stand houden vinden we de normaalste zaak van de wereld. Dat we hier megadiep liggen, werken met w…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.