Op een boerderij in Jubbega vond Doetie Trinks haar geluk, samen met 38 geiten. Met de melk van haar dieren en haar kennis van de chemie maakt ze bijzondere producten. De culinaire top van Nederland zwijmelt weg bij haar kaasjes.

Als ze als meisje thuis in bed lag, op de boerderij in Gaasterland, kon Doetie Trinks de koeien horen. Wanneer er onraad was – als er een koe was uitgegleden en niet overeind kon komen – kroop ze haar bed uit naar de stal. Maar de boerderij was voor dochters niet weggelegd, dus werd ze medisch analist. Van de Leeuwarder Laboratoriumschool belandde ze op een vooraanstaand medisch lab in Londen, waar ze jarenlang kankeronderzoek deed. Dankbaar werk en ze was er nog goed in ook. Maar steeds wist ze dat binnen de muren van het ziekenhuis haar levensgeluk niet lag. Terug in Nederland, bij de Landbouwuniversiteit Wageningen, kwam ze op een flatje in Rhenen te wonen, waar ze geiten hield op de uiterwaarden van de Rijn.
Ze zocht van Frankrijk tot Zweden en Duitsland naar een plek om boer te wor…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.