Lekker eten en drinken kan ons samen brengen. Een picknick in het park of al je vrienden rond de barbecue, gezelligheid gegarandeerd. En bent u op zoek naar de nieuwe voorzitter van ons bestuur Willem Smink? Dan maakt u ook het meeste kans in de keuken.

Sinds zijn 10e brengt hij daar vele uren door: ‘Ze zeggen dat je expert bent als je ergens tienduizend uur aan besteedt, dan mag ik mijzelf wel een expert noemen.’ Maar aan dat lekkere eten zit ook een bijsmaak. ‘Ik groeide op in Balk, Gaasterland, als je daar het weiland in stapte kreeg je een concert te horen van de vogels. Nu is het oorverdovend stil’, zegt Willem. Daarmee verdwijnt er volgens hem een belangrijke dimensie uit onze geschiedenis. Maar er zijn ook kansen: ‘Met nieuwe technieken en oog voor diversi…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.