Zonder bijen gaat het niet. Een hommelsymfonie helpt daarbij.

Een eerbetoon aan hommels en bijen. Dat is B-Rapsodie, een speciale compositie in het walhalla van bijen en bijenonderzoekers, botanische tuinen.

Op 21 juni vindt in drie botanische tuinen in twee landen een heel bijzonder concert plaats. Want bijensterfte houdt niet op de bij de grens. Duitsers en Nederlanders proberen daarom samen de ramp te keren die niet alleen voor de beestjes maar ook voor onszelf dreigt. De hommelsymfonie helpt daarbij. Hebt u het verhaal hierover in het themanummer van Noorderbreedte nog niet gelezen? Dat kan hier.  Luister hoe de bijenstilte wordt doorbroken.

Bijen in de hortus te Buitenpost. Foto Harry Cock

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.