Zie je voor je hoe duizend mensen vrijwillig in de modder duiken? Herman Wanningen legde in Garnwerd de Achtste braggeltocht vast.

Meer dan twee kilometer door moddersloten. Hoe gek kun je het krijgen? Op zondagmiddag 15 juli  in Garnwerd deden duizend mensen het. Ze ploeterden door de modder tijdens de achtste Braggeltocht. Dit evenement werd vastgelegd door stadjer Herman Wanningen. Hij koos bewust voor zwart-wit beelden. ‘Kleuren leiden in deze setting alleen maar af en met zwart-wit is het intenser en het lijkt veel smeriger. En smerig was het zeker. De geur van de modder was werkelijk intens. Het leek wel een soort ‘Mad Max’ achtige setting. Het was mooi om te zien hoe de deelnemers genoten van de tocht, de modder en van elkaar.’

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.