De grote stille heide heeft er een nieuw dimensie bij gekregen dankzij Into Nature: Out of Darkness. Op het Holtingerveld, in een bossig hoekje op een klein open heideveld is een soort maanvoertuig geland. Het is een werk van Heather en Ivan Morison, kunstenaars uit Noord-Wales. Een nacht slapen in dit ‘ontsnap-vlot’ is een bijzondere ervaring.

Escape Vehicle 9 heet het bouwwerk dat is neergezet op het Holtingerveld. Hier is het landschap ooit gevormd door honderden meters dik pakket ijs dat zich een weg baande naar de toenmalige zee. Bij dit ijs-geweld werden bomen, bergen en levende wezens vermorzeld. Heather en Ivan Morison willen met hun opvallende ronde verblijf in gesprek over de vraag of ontsnappen mogelijk is. Escape Vehicle 9 staat op gladde conische poten en is gemaakt van aluminium. Een recht laddertje van een meter of drie lang biedt toegang tot de verblijfsruimte. De harde aluminium vloer en plafond geven dit ontsnap-vlot een futuristische uitstraling. Net als andere kunstwerken van Studio Morison lijkt het te willen zweven; klaar om er snel vandoor te gaan en de aarde los te laten.De ronde wand is gemaakt v…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.