Wim Boetze en Peter de Kan rijden door Noord-Nederland, op zoek naar bijzondere plekken.

Groente teel je in de polder en langs de rails. Wie met de trein langs Meppel rijdt, kent het beeld van ordentelijk opgebonden bonen en kleine schuurtjes in de oksel van de railsplitsing naar Groningen en Leeuwarden. Het kan niet missen. Per spoor het Noorden des lands verlaten of binnenrijden, valt altijd samen met zicht op die opvallende hectare met volkstuinen. Al die jaren dat we met de NS tussen het Noorden en de rest van Nederland pendelden, werden we bij Meppel uit- en ingeleid door de akkertjes en fruitgaarden van de Meppeler Volkstuinvereniging.

Het moest er toch eens van komen. In plaats van jachtig door te jakkeren naar de Ziggo Dome of het Stedelijk, zijn we afgelopen zomer in Meppel uitgestapt voor een bezoek aan het volkstuincomplex. De aanwezige tuinders ontvingen ons ha…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.