Peter Michiel Schaap, architectuurhistoricus en directeur van architectuurcentrum Platform Gras, en fotograaf Mariëlle Gebben ondergaan nieuwe architectuur in Noord-Nederland. Ditmaal: nieuwe Centrumhalte Westerhaven in Groningen.

Af en toe ga ik met de bus naar de binnenstad. Vaak is er dan wat aan de hand met mijn fiets. Een lekke band bijvoorbeeld, en geen zin om te plakken. De rit gaat dan via de Prinsesseweg en de Wilhelminakade naar de Westerhaven, om vervolgens de binnenstad in te duiken via de Astraat, de Brugstraat en de Akerkhof. Daar stap(te) ik meestal uit.

Eigenlijk is het een ritje van niks. Je kunt net zo goed lopen. Die wandeling is zelfs best mooi. Zeker wanneer je een ommetje maakt door de prachtige Schildersbuurt. Misschien dat ik juist daarom mijn medepassagiers altijd zo onopvallend mogelijk bestudeer wanneer ik weer eens in de bus zit. Helemaal waar het om de fit ogende types gaat. Zouden zij ook geen zin hebben om hun band te plakken? Of hebben zij een hekel aan fietsen en wandelen in het …