Waar ik deze verkiezingen blij van wordt zijn de onderwerpen die worden aangesneden. Hilversum trekt daadwerkelijk de provincie in en opeens hoor ik over problemen die eerder nooit het nieuws haalden. Vandaag opent de Volkskrant bijvoorbeeld met de vraag over wel of niet het waterpeil verhogen. Een onderwerp dat wij uitvoerig hebben besproken maar dat in nationale media nauwelijks aan bod kwam. En wat dacht je van Pauw en Jinek die drie dagen in Loppersum verblijven? Wat dat betreft mogen er elk jaar wel provinciale verkiezingen zijn.

Maar ik merk ook dat ik in tegenstelling tot dertien jaar geleden al snel verzadigd ben. Moe van de discussie, oneliners en lijsttrekkers die opeens overal opduiken. Ik heb mij deze week meerdere keren afgevraagd hoe dat komt. Is het simpelweg omdat dat i…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.