Ons laatste nummer stond helemaal in het teken van het landschap. Een belangrijk thema dat wat ons betreft een stuk hoger op de agenda mag! Wij onderzochten hoe de provincie in haar beleid rekening houdt met het landschap.

Vandaag kunnen wij allemaal iets doen voor het landschap door te stemmen. Doe dat dus vooral. Nog snel even inlezen? We zetten de belangrijkste verhalen kort voor u op een rijtje:

Onderzoeksjournalist Bert de Jong heeft de afgelopen maanden goed om zich heen gekeken, rondgevraagd en cijfers verzameld. Hem sloeg de schrik om het hart. Friesland is veel water kwijtgeraakt – alsof de stop uit het bad is getrokken. En wat is Friesland zonder water? De dijkgraaf hoopt dan ook dat u bestuurders kiest die toekomstgericht durven handelen.

De Jong vond meer opmerkelijks. Me…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.