Drenthe maakt – Het landschap als inspiratiebron bij ruimtelijke ontwikkeling

‘Via het filter van onze eigen tijd loodsen we het landschap door naar de toekomst.’ Een tijdreis door de ogen van nu. De publicatie Drenthe Maakt van de Provincie Drenthe is een bloemlezing van actuele initiatieven, waarbij alle hoeken van Drenthe aan bod komen. Een veelvormige verzameling van hedendaagse ruimtelijke projecten, toevoegingen aan het landschap die […]

TEKST
Rieja Raven

‘Via het filter van onze eigen tijd loodsen we het landschap door naar de toekomst.’
Een tijdreis door de ogen van nu. De publicatie Drenthe Maakt van de Provincie Drenthe is een bloemlezing van actuele initiatieven, waarbij alle hoeken van Drenthe aan bod komen.

Een veelvormige verzameling van hedendaagse ruimtelijke projecten, toevoegingen aan het landschap die op een eigen manier ‘iets doen’ met de geschiedenis. Voorin is een essay van Ineke Noordhoff opgenomen met een bespiegeling op het uitwissen en toevoegen van tijdlagen en de manier waarop de recente periode en met name de ruilverkaveling van invloed zijn geweest.

De projectbeschrijvingen laten zien dat je de geschiedenis op verschillende wijze kan interpreteren – maar zijn wel uiterst objectief gehouden. Het laat zien hoe het landschap mee verandert met ons leven. Dit boek, dat bestemd lijkt voor planvormers en ontwikkelaars, is niet alleen een ‘inspiratiebron’ zoals de titel aangeeft, maar ook een mooie aanleiding voor discussie: respectvol omgaan met de geschiedenis van het landschap, hoe doe je dat eigenlijk?

‘Drenthe maakt’ is op aanvraag verkrijgbaar. Neem voor meer informatie contact op met het klantcontactcentrum van provincie Drenthe op 0592-365555.

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€42,50