‘Via het filter van onze eigen tijd loodsen we het landschap door naar de toekomst.’
Een tijdreis door de ogen van nu. De publicatie Drenthe Maakt van de Provincie Drenthe is een bloemlezing van actuele initiatieven, waarbij alle hoeken van Drenthe aan bod komen.

Een veelvormige verzameling van hedendaagse ruimtelijke projecten, toevoegingen aan het landschap die op een eigen manier ‘iets doen’ met de geschiedenis. Voorin is een essay van Ineke Noordhoff opgenomen met een bespiegeling op het uitwissen en toevoegen van tijdlagen en de manier waarop de recente periode en met name de ruilverkaveling van invloed zijn geweest.

De projectbeschrijvingen laten zien dat je de geschiedenis op verschillende wijze kan interpreteren – maar zijn wel uiterst objectief gehouden. Het laat zien hoe het…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.