PINHOLE FOTOGRAFIEMijn foto’s maak ik met een zelfgebouwde pinhole camera. Dit is een zwart doosje met daarin een minuscuul gaatje. Hiermee wil ik mijn foto’s laten refereren aan een andere werkelijkheid. Zo’n gaatje bekijkt de wereld namelijk anders dan dat ons oog of de lens van een gewone camera dat doet.

Ik streef naar het vastleggen van beelden waarin het gevoel van eenzaamheid en leegte overheersen. Beelden waarin ik probeer slechts het verstrijken van tijd zichtbaar te maken. Je ziet het heden en tegelijkertijd ook het verleden. Het licht laat ik langzaam inwerken op de film. De belichtingstijden zijn erg lang. Ik heb geen haast en maak dankbaar gebruik van het toeval. Met belichtingstijden van zo’n 8 tot 78 uur, soms zelfs een hele week, maak ik de baan zichtbaar die de zon …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.