Iedere week op onze website een nieuw perspectief op het landschap. Deze week fotograaf Corine Hörmann , ze maakte een nachtopname van 12 uur aan het Lauwersmeer bij Esonstad.. Zo donker dat je alles ziet.

PINHOLE FOTOGRAFIEMijn foto’s maak ik met een zelfgebouwde pinhole camera. Dit is een zwart doosje met daarin een minuscuul gaatje. Hiermee wil ik mijn foto’s laten refereren aan een andere werkelijkheid. Zo’n gaatje bekijkt de wereld namelijk anders dan dat ons oog of de lens van een gewone camera dat doet.

Ik streef naar het vastleggen van beelden waarin het gevoel van eenzaamheid en leegte overheersen. Beelden waarin ik probeer slechts het verstrijken van tijd zichtbaar te maken. Je ziet het heden en tegelijkertijd ook het verleden. Het licht laat ik langzaam inwerken op de film. De belichtingstijden zijn erg lang. Ik heb geen haast en maak dankbaar gebruik van het toeval. Met belichtingstijden van zo’n 8 tot 78 uur, soms zelfs een hele week, maak ik de baan zichtbaar die de zon …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.