Aan mij de eer onze zomer boekenrubriek af te trappen! En omdat ik weet dat er al een aantal prachtige boekentips op stapel liggen wil ik graag een lans breken voor de podcast. Een medium dat steeds meer aan populariteit wint en dat uitermate geschikt is voor het uitwisselen van tips. Wat mij betreft luistert iedereen naar de podcast 'Opgejaagd'.

 

Zelf luister ik het graag in de auto, of tijdens huishoudelijke taakjes. Vanzelf ontstaan verschillende categorieën: zo zijn er de luchtige podcasts voor onder het opruimen – daar kan ik wel een aantal woordjes van missen – en de podcast waar ik van kan leren voor in de auto.

De tip die ik jullie mee wil geven is er niet per se een voor de ontspanning en heeft ook in eerste instantie niet zoveel met Noorderbreedte te maken. Het betreft de Podcast Opgejaagd van Jennifer Pettersson. Maar wat mij betreft is het een podcast waar iedereen tenminste één aflevering van moet luisteren.
In de podcast onderzoekt Pettersson het Nederlandse schoolsysteem. Een systeem dat voor ons heel normaal voelt, maar dat voor haar, afkomstig uit Zweden, helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Nu haar doch…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.