Het werk van vijftien fotografen van de Fotosalon van Noorderlicht is tot eind 2019 te zien in een mooie fotowandelroute in Lauwersoog. De fotoserie is het resultaat van een samenwerking tussen Noorderlicht | Huis van de fotografie en Noorderbreedte. De fotografen brachten het Lauwerskustgebied in beeld voor een speciale uitgave van Noorderbreedte vanwege het 50 jarige bestaan van het Lauwersmeer.

Ineke Noordhoff en ik besluiten na een afspraak in Leeuwarden langs te gaan bij de fotowandelroute om de foto’s die al zo prachtig in ons Lauwerskust nummer hebben gestaan, in ‘het wild’ te zien. Het is even zoeken. We weten dat de foto’s te zien zijn op het ‘Land van juffrouw Ali’ en dat de route start bij de parkeerplaats. Maar bij de eerste twee parkeerplaatsen kunnen we afgezien van zeldzame bloemetjes als duizendguldenkruid, nog geen foto ontdekken. Gelukkig is het bij de derde parkeerplaats raak, we zien het karakteristieke beeld van de vissers van Zoutkamp van fotograaf Erik Slot, en het indringende portret van Hans Weijer gemaakt door Sebastiaan Rodenhuis.

Wauw, we zijn er allebei even stil van. De verrassende beelden tussen het groen geven een bijzondere sfeer aan een a…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.