Geef bewust bekwaam je eigen omgeving vorm. Dat kan met deze drie gereedschappen (licht bewerkt voor deze gelegenheid) uit de gereedschapskist Typisch Gronings, ontwikkeld door Noorderbreedte, Groninger Dorpen, Ontwerpstation Loppersum en Studio MARCHA! om lokale kennis over lokale kwaliteiten ‘op te delven’.

In een cultuur van DIY (do it yourself) kan iedereen ontwerpen. Voor gelikte fotoboeken en strakke sites hoef je geen ontwerper in te huren. Zo zijn wij ook allemaal ontwerper van ons dagelijks bestaan. We zijn hierin vaak onbewust bekwaam, want 95 procent van ons gedrag gaat op de automatische piloot.

Terwijl wij experts zijn in ons dagelijks leven, zijn wij amateuristische makers van de wereld om ons heen. Stel je voor dat wij ons onbewuste gedrag bewust kunnen inzetten om vorm te geven aan het gedrag waarmee wij onze omgeving vormen. Dat zou ons van onbewust onbekwame amateurs tot bewuste en geoefende pro’s maken. Nu jij dit gelezen hebt, ben jij eigenlijk al begonnen; bij deze ben jij bewust onbekwaam ontwerper van jouw dagelijks bestaan.

Noorderbreedte geeft jou de kans om bewust…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.