Het gezegde "Oost West, Thuis Best" is op het lijf geschreven van Meindert (1964), Ina (1966), Henny (1968) en Alje (1972) Blink. In Woltersum hebben de zussen en broers haast alles wat ze nodig hebben. In de eerste plaats elkaar.

In Woltersum, een dorp aan het Eemskanaal, wonen 371 mensen in 171 huizen. De meesten willen er blijven ook al wordt hun woonplek geplaagd door aardbevingen en moesten alle inwoners geëvacueerd worden toen de kanaaldijk bijna doorbrak.

Ellis Ellenbroek portretteert verschillende bewoners in woorden, fotografen Gea Schenk en Ronnie Zeemering deden hetzelfde op hun manier. Dit en meer verhalen en foto’s staan in het boek Woltersum, een tijdsbeeld dat eind juni 2019 verscheen. Noorderbreedte brengt enkele verhalen.

De familie Blink

Goedmoedig ouwehoeren kunnen ze goed, blijkt meteen als het viertal Blink binnenkomt in Het Voorhof. Meindert (1964) is de oudste. “Kun je wel zien hè?” Als ik voor de grap zeg van niet, klinkt een daverend gelach in het gebouwtje. De Blinks …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.