Al vroeg loopt de zaal woensdag 16 oktober 2019 vol. In Tresoar, de schatkamer van Friesland, verzamelen zich ruim honderd mensen die wereldkundig willen maken wat hen beweegt. Ze hebben een foto ingestuurd voor de Fryske scheurkalender, maar ze weten niet of hun beeld is uitgekozen. Om vier uur is het uur der waarheid. Een dag later in Diever zal het de Drentse inzenders net zo vergaan en vrijdag voor de presentatie van de Groninger Scheurkalender staan zelfs 250 mensen ingeschreven. De Scheurkalenders zetten het Noorden op de kaart. Door de ogen van bewoners.

Noorderlicht-directeur Kees van der Meiden verrast de zaal met een bonus: de 36 mooiste foto’s krijgen een plek in Groningen op de internationale fotomanifestatie. Dat is een prachtige toevoeging bovenop het Noorderlicht-pred…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.