Juist nu de tractoren over de snelweg razen en afgeven op het werk van wetenschappers, is het een goed moment om naar het Natuurmuseum Fryslan te gaan en de beelden op je in te laten werken. Tot 5 januari 2020 is daar een tentoonstelling met werk van Eddo Hartmann. Hij fotografeerde in opdracht van Noorderlicht en de Rijksuniversiteit Groningen wetenschappers ‘aan het werk’ – u zag er in de eerste Noorderbreedte van 2019 al een voorproefje van. 

De onderzoekers bestuderen hoe ecosystemen, landbouw, natuur en landschap werken. Ze meten bijvoorbeeld het aantal insecten en vogels en op de foto’s blijkt wat een monnikenwerk dat is. Je leest uit het beeld: deze wetenschappers zijn integer. Ook de boeren die in beeld komen zijn serieus bezig om de natuur meer ruimte te geven op hun be…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.