Wat is de verhouding tussen plek en identiteit? In een driewekelijks terugkerend blog gaat Merel Melief op zoek naar antwoorden op deze vraag. Deze keer raakt ze geïnspireerd door lezing van Taiye Selasi, over ‘being a local’, op Let’s Gro.

Het is al donker als ik vanuit mijn woonplaats Ezinge naar de stad Groningen rijd. Ik hou er niet van om zo over de slecht verlichte en slingerende wegen langs het kanaal te rijden, maar vandaag is er genoeg reden om toch die auto in te stappen. Ze heet Taiye Selasi, is schrijfster en fotograaf en nu in Groningen naar aanleiding van haar TedTalk over ‘being a local.’ 

Haar TEDtalk heb ik inmiddels meerdere keren bekeken. Als we eenmaal zitten en ik een glimp van haar opvang voel ik even iets kriebelen. Alsof ik als tiener Orlando Bloom tegen het lijf ben gelopen. Waarom raken haar ideeën me zo, en haar uitstraling misschien nog wel meer?

Mijn afstudeerscriptie ging over de vraag wat de voorwaarden zijn om ons ergens t…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.