Het Eemskanaal doorsneed Woltersum pardoes. Een stukje van het dorp kwam te liggen aan de andere kant van het kanaal en is nu Overschild. Maar ‘de overkant’ laat zich door het water niet tegenhouden. Lees het verhaal van twee Woltersumambassadeurs: Erik Bulthuis (1964) en Dieta Strijk (1963).

In Woltersum, een dorp aan het Eemskanaal, wonen 371 mensen in 171 huizen. De meesten willen er blijven ook al wordt hun woonplek geplaagd door aardbevingen en moesten alle inwoners geëvacueerd worden toen de kanaaldijk bijna doorbrak.

Ellis Ellenbroek portretteert verschillende bewoners in woorden, fotografen Gea Schenk en Ronnie Zeemering deden hetzelfde op hun manier. Dit en meer verhalen en foto’s staan in het boek Woltersum, een tijdsbeeld dat eind juni 2019 verscheen. Deze zomer brengt Noorderbreedte enkele verhalen.

Onze kinderen zijn sociaal wel tien keer zo sterk als stadskinderen

Een watertaxi! Ideetje van de kinderen van basisschool De Huifkar in Woltersum, toen ze hardop mochten dromen over de toekomst. Leuk voor toeristen, zo’n taxi. Maar ook handig om juf Diet…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.