Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? Podcastmakers Ernstjan van Dam en Aljan Scholtens gingen erover in gesprek met Nb-redactielid Mark Sekuur.

Waar liggen de uitdagingen voor de toekomstige duurzame stad? Podcastmakers Ernstjan van Dam en Aljan Scholtens gingen, onder de podcastnaam The Mediators, daarover in gesprek met Nb-redactielid, sociaalruimtelijk adviseur en Hanzedocent Ruimtelijke Ontwikkeling Mark Sekuur. Ze proberen met hun podcasts in een veranderende wereld, waarin veel zwart en wit wordt gedacht, een middenweg te vinden. Op weg vooruit, naar een fitte aarde en een gezonde maatschappij. 

Deze podcast gaat over de toekomst van steden, en stiekem ook wel vooral over Groningen. Het is een vlugge introductie op enkele (sociaal)ruimtelijke opgaven in de stad Groningen, het ommeland en andere West-Europese steden zoals Venetië en Amsterdam. Diverse onderwerpen passeren de revue, zoals mobiliteit, duurzaamheid, …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.