Wat is de verhouding tussen plek, identiteit en thuis? In een driewekelijkse blog gaat Merel Melief op zoek naar antwoorden.

Dit is mijn laatste blog voordat ik met zwangerschapsverlof ga. Ik permitteer me even mijn onderzoek naar thuis en plek los te laten en het iets dichter bij huis te zoeken (ba dum tsss). 

‘Een kind krijgen is vertrouwen hebben in de toekomst’, zei een goede vriendin tegen me. Het was een zin die vervolgens in mijn hoofd bleef hangen en de rest van de week af en toe omhoog bleef komen. Ik vond het een mooie uitspraak en het voelde als ‘waar’. En tegelijkertijd vroeg ik me af: heb ik dan echt zoveel vertrouwen in de toekomst?

Een week eerder belandden we op de redactie in een discussie. In een interview over het onderwerp duurzaamheid ging er een stukje over de wereldreizen (en daarmee vliegreizen) die de geïnterviewde had gemaakt. Volgens sommigen deed deze informatie afbreuk…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.