Dien Wiersma vergroent. Wat kun je als inrichter van publieke ruimtes doen om de natuur te helpen en hoe krijg je de burgers mee?

 

Een vogel of een egel maakt het niet uit of het zijn nest bouwt in de openbare ruimte of in iemands tuin. Als er maar voedsel is en hij zich veilig voelt. Helaas is het op beide plekken tegenwoordig maar karig gesteld. Als stedenbouwkundig ontwerper maakte ik me hier voorheen niet zo druk om. Dat was immers het vakgebied van de ecoloog. Maar dat is veranderd. Ik voel de urgentie nu. En ik ben het bovendien ontzettend leuk gaan vinden. In de stedenbouw heb je de kans om ecologie een plek te geven. Daar had ik al veel eerder mee moeten beginnen.

Dat probeer ik vorm te geven in een aantal wijken van Groningen. Er zijn kansen die voor het oprapen liggen. Met kleine ingrepen kun je al een groot verschil maken. Plant meer voorjaarsbolletjes zodat er in het vroege voorjaar oo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.