Het huis van Jaeike Stienstra in Midsland op Terschelling toont aan de buitenkant heel anders dan binnen. Het is een nieuwbouwhuis, maar het herbergt meubels met karakter. Kleurrijke kussens op de bank. Een grote boom in de hoek. ‘Ik had niet gedacht dat ik me zo goed zou voelen in een nieuwbouwhuis’, zegt ze. ‘Maar het is bijzonder comfortabel.’ Geen tocht. Warm. Alles voorhanden. En dicht bij haar paarden.

Jaeike kent een grote liefde voor natuur.
Ze is het liefst buiten. In vrijheid. Bij de duinen, bij zee. Ze doet graag fysiek
werk, schept in een handomdraai een stal uit. Ze heeft een vrolijke, warme
uitstraling. Ze kijkt echt, met donkere ogen. Luistert, schat in, en zegt dan
iets terug. Jaeike spreekt vanuit haar hart.

En ze leeft zoals ze spreekt. Als iets
niet meer goed…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.