In dit derde deel van een wekelijkse serie bezoekt Carlien Bootsma paardencoach Jaeike Stienstra in Midsland. Terschelling trok haar, maar stond haar ook tegen. Jaeike nam in haar leven vele gedurfde stappen.

Het huis van Jaeike Stienstra in Midsland op Terschelling toont aan de buitenkant heel anders dan binnen. Het is een nieuwbouwhuis, maar het herbergt meubels met karakter. Kleurrijke kussens op de bank. Een grote boom in de hoek. ‘Ik had niet gedacht dat ik me zo goed zou voelen in een nieuwbouwhuis’, zegt ze. ‘Maar het is bijzonder comfortabel.’ Geen tocht. Warm. Alles voorhanden. En dicht bij haar paarden.

Jaeike kent een grote liefde voor natuur.
Ze is het liefst buiten. In vrijheid. Bij de duinen, bij zee. Ze doet graag fysiek
werk, schept in een handomdraai een stal uit. Ze heeft een vrolijke, warme
uitstraling. Ze kijkt echt, met donkere ogen. Luistert, schat in, en zegt dan
iets terug. Jaeike spreekt vanuit haar hart.

En ze leeft zoals ze spreekt. Als iets
niet meer goed…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.