In dit vierde deel van een wekelijkse serie bezoekt Carlien Bootsma het echtpaar Hessel en Durkje Bierma in Holwerd. Hun leven is als de zee waaraan ze wonen: altijd in beweging.

De wereld om hen heen veranderde de afgelopen negentig jaar. De tijd gleed voorbij en zij veranderden mee, maar bleven ook gelijk. Het leven is als de zee waaraan ze wonen. Altijd in beweging, altijd aan verandering onderhevig, en altijd gelijk. Hessel en zijn vrouw Durkje Bierma uit Holwerd blijven de wereld blijmoedig tegemoet treden, wat er ook op hun pad komt.

Hessel wordt geboren in 1927, zijn vrouw
Durkje in 1935. De twee zijn inmiddels zestig jaar getrouwd.

Toen Bierma en zijn vrouw Durkje hun
huisje in Holwerd betrokken hadden ze geen gas, geen water. ‘We leven nu in een
geweldige tijd’, zegt Bierma opgetogen. ‘We zijn rijk, hoor.’ Zijn vrouw en hij
maakten van het huis – ook zonder gas – een warm thuis. Met veel zware
eikenhouten meubelen, kleden en lijstjes met foto’s …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.