Geboren in de Randstad, getogen op het Drentse platteland. Dat is Bente. Ze is een mengelmoesje. Terwijl er een leegloop is vanuit het noorden naar de plek waar zij werd geboren, wil Bente blijven… In haar blog onderzoekt ze of deze wens idealistisch of realistisch is.

Toen ik vijf jaar oud was verhuisden we van Hilversum naar Stuifzand, een piepklein dorp in Zuid-Drenthe. Wat ik me herinner van Hilversum zijn de Disneyfiguren die mijn moeder op de kamer van mij en mijn zus Sara, had geschilderd. De kamer die we deelden, omdat ik bang was voor mijn eigen kamer. Eigenlijk alleen voor de schaduw van een krokodillenknuffel, maar ik was te jong om dat goed onder woorden te brengen. Dus Sara en ik deelden een kamer. Eerst een Disneykamer in Hilversum, daarna een bedstee in Stuifzand (door mijn vader gemaakt). 

Dit herinner ik mij. Kleine kinderdingen. Te weinig om iets zinnigs te zeggen over de verschillen tussen stad en platteland, tussen West- en Noord-Nederland, tussen een jaren ‘20 twee-onder-een-kap en een felrode hobbyboerderij. Dus ik klop …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.