Wat is de verhouding tussen plek, identiteit en thuis? In een driewekelijkse blog gaat Merel Melief op zoek naar antwoorden.

Ik ben terug van vier maanden weg geweest. Één maand om mijn hoogzwangere dagen uit te zitten en drie maanden om te wennen aan het leven met een nieuw gezinslid. Dit is opzich al een soort lockdown situatie. Maar dit keer was het wel heel letterlijk. Geen kraamvisite alleen beide ouders waren nog net op tijd om pasgeboren Valentijn te zien. 

Best gek, maar tegelijk zijn de eerste drie maanden zo intens en allesomvattend dat ik ook vaak vergat in welke situatie we ons bevonden. Mijn aanpak was dan ook me vooral daarop te richten en al het nieuws zover het kon een beetje langs me heen te laten gaan. Mijn man speelde poortwachter en vertelde mij de belangrijkste updates. Het voelt dan ook alsof ik de wereld even uit ben gestapt en nu is het weer tijd de wereld in te stappen. …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.