Park Meerstad moet je ervaren, zegt kunstenaar Jeroen Doorenweerd, die het samen met landschapsarchitect Mathijs Dijkstra ontwierp.

Op het meer dobberen zwanen, libellen zoemen om ons heen, vlinders fladderen van bloem tot bloem. Als we de top van de heuvel hebben bereikt, maakt een konijntje zich vliegensvlug uit de voeten. Dieren hebben Park Meerstad bij de stad Groningen al weten te vinden. Het nieuwe park is bijna klaar. Het is een zonnige lentedag. Met beide ontwerpers, beeldend kunstenaar Jeroen Doorenweerd (1962) en landschapsarchitect Mathijs Dijkstra (1972), verkennen we een lustoord in wording.

Het park is onderdeel van een forse stadsuitbreiding in landelijk gebied, twintig minuten fietsen van de binnenstad. Rond een kunstmatig meer komen ruim 4.800 woningen, een paar honderd zijn al bewoond. Mathijs Dijkstra, oprichter van bureau LAOS Landschapsarchitecten, kreeg de vraag mee te denken over een park…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.