Wat is de verhouding tussen plek, identiteit en thuis? In een driewekelijkse blog gaat Merel Melief op zoek naar antwoorden.

Samen met ons gezin maak ik graag uitstapjes. Dat betekent in de praktijk vaak dat we de auto pakken en in een cirkel van ongeveer 20 minuten op zoek gaan naar dorpen of andere plekken die we nog niet kennen. Aangezien wij op het platteland van Noord-Groningen wonen is dit ook de locatie van onze uitstapjes.

Er zijn twee dingen die mij altijd opvallen. Hoe klein het dorp ook is, overal vind je de meest prachtige speeltuinen, vaak voorzien met een bord waar de NAM als een van de sponsoren wordt genoemd. Daarnaast is het ene dorp nog pittoresker dan het andere, Thesinge, Mensingeweer, Houwerzijl, ze zouden geen van alle misstaan in een openluchtmuseum. 

Ik kan ontzettend genieten van het kneuterige soort geluk van dit soort uitstapjes. En ik blijf maar roepen dat het toch zo o…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.