Dat Groningse bos levert: een plek om te dwalen, voedsel, natuur, het vermindert de klimaatverandering omdat het CO₂ vastlegt, stikstof bindt en hout oplevert om mee te bouwen. Dit eerste Nederlandse mangrove bos beschermt de dorpen en de stad tegen onverwachte invloeden van de zee. De rijkdom verleidt jong en oud om te verkennen, verdwalen en verwonderen. En het Groningse bos is een unieke plek om in te wonen. 

Is het aanleggen van het grootste bos van Nederland, groter dan de Veluwe, een realistisch plan?  Het is in elk geval een mooier bos dan de Veluwe. In plaats van rechte stammen grove den, ontstaat hier een nat loofbos met een rijke, gevarieerde natuur. Als elke Groningse gemeente tien procent van zijn grondgebied beplant. rijgt het bos zich al aan elkaar. We hebben…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.