De ‘vier-op-een-rij’ uit Woltersum, vier bewoners die samen bouwen aan een nieuwe toekomst, kappen ermee. Ze kunnen en willen niet meer. Ze zetten hun huis te koop. De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft dit bewonersinitiatief om zeep geholpen.

In een open brief roepen de bewoners de burgemeester ter verantwoording Lees hier de portretten van de vier bewoners.

Maandag 27 juli 2020: opnieuw uitstel van het versterkingsadvies, mogelijk zelfs naar 2021. Zonder opgave van reden. Zomaar. En dat kan. Want alles gaat onder voorbehoud, uiteraard. Arno Gosselink, programmamanager Versterkingspunt Groningen, en NCG-woordvoerder richting de bewoners, aanspreekpunt voor de vier-op-een-rij, is overgeplaatst. Het zoveelste formele aanspreekpunt in korte tijd. Zijn toezegging om eind juli 2020 uitsluitsel te geven over de versterkingsadviezen, blijkt een luchtkasteel. Het zoveelste. De adviezen worden niet vrijgegeven. 

Terwijl de rijksoverheid gemeenten de regierol toevertrouwt, gaat het in Groningen dramatisch mis. Hoe kan het…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.