Cru gezegd brengt het voedselsysteem de Groninger van het subsidie-infuus naar het infuus in het ziekenhuis. Kan het anders? Rob Roggema legt uit welke drie Toukomst-plannen een werkelijk ander perspectief bieden.

Dit is de tweede reeks Toukomst-plannen met een horizon in de verdere toekomst die Noorderbreedte komende weken op de agenda zet. De eerste ging over natuur en bos. Dit tweede deel gaat in op de voedselvoorziening. Welke van de drie spreekt jou aan? Mail naar vrijetoukomst@noorderbreedte.nl, twitter #vrijetoukomst, @tijdschriftNB. Hier lees je hoe en waarom we samen met NoorderRuimte plannen selecteerden die inspelen op grote veranderingen en werkelijk een ander toekomstperspectief bieden.  

Eigenheimer, eigen-aardig, eigentijds, eigen voedsel

Meer dan 90 procent van alles wat er in Groningen geproduceerd wordt in de landbouw verlaat de provincie, zelfs het land.  Als we de grondstoffenbalans daarvan bekijken dan wordt het landschap letterlijk leeggez…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.