Groningen: het nieuwe Friesland, maar dan mooier, duurzamer en rustiger? Liefst acht #vrijetoukomst-plannen omarmen water. Rob Roggema schetst hoe de bedreiging van het water omgevormd kan worden naar een nieuw toekomstperspectief. Met toelichting op de werkelijk vernieuwende plannen.

Dit is de vierde reeks Toukomst-plannen met een horizon in de verdere toekomst die Noorderbreedte deze zomer op de agenda zet. De eerdere gingen over bos, voedsel en energie. Dit deel gaat in op het water in de provincie Groningen. Welke van de acht onderwerpen spreekt jou aan? Mail naar vrijetoukomst@noorderbreedte.nl of twitter #vrijetoukomst, @tijdschriftNB. Hier lees je hoe en waarom we samen met NoorderRuimte plannen selecteerden die inspelen op grote veranderingen en werkelijk een ander toekomstperspectief bieden.  

Het gevaar komt tegenwoordig van alle kanten. De regenbuien zijn, als ze vallen, heviger dan ooit tevoren. De zeespiegel bedreigt onze kust. Ontwatering van de landbouwgrond doet de bodemdaling verder toenemen en de bodem ve…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.