NoorderRuimte selecteerde vier ‘proces’ Toukomst ideeën, maar volgens de bedenkers van Stee Aletta ontbrak er nog één. Renee en Ruth Hassing willen voormalig Rijks HBS in Sappemeer een nieuwe bestemming geven en zien dit idee als een blauwdruk dat in de hele provincie Groningen uitgevoerd kan worden.

Dit is een reactie op het stuk ‘#Vrijetoukomst Proces’ waarin Rob Roggema stelt dat als we over de toekomst nadenken we buiten de kaders van nu moeten denken. Samen met NoorderRuimte selecteerde hij daarom vier ideeën die het proces anders aanpakken. Heb jij zelf een idee hoe wij onze ideale toekomst kunnen bereiken? Mail dan naar vrijetoukomst@noorderbreedte.nl

Op de vraag ‘Hoe maken we de toekomst?’ zijn de Stee initiatiefnemers heel duidelijk. Zij willen dit juist realiseren van onderop. ‘Mit mekoar, veur mekoar’ is het credo van Stee Aletta. Door de verbindende schakel te zijn tussen inwoner, toerist en ondernemer willen ze een maatschappelijke beweging tot stand brengen. 

Het begint allemaal bij een Stee. Stees vormen een netwerk van leegstaande monumentale gebouwen in …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.