Om op een fijne, circulaire en eerlijke manier op deze aardkloot te kunnen blijven leven moet er veel veranderen: systemen moeten om, steden en huizen moeten anders en ook ons gedrag heeft een make-over nodig. Met een open en nieuwsgierige blik gaat Maartje ter Veen voor Noorderbreedte en GRAS een driewekelijkse zoektocht aan. In de overtuiging dat het kleine meer invloed heeft dan we doorgaans beseffen.

De middelste van mijn broer kreeg oorbellen. Dat is spannend en doet ook echt een beetje pijn. Stoere daad dus voor een kind van zeven. 

Jammer genoeg raakte één van de oorbellen kwijt, tijdens het klimmen in een boom. Nu moest het kleintje dus nog een keer een gaatje laten schieten. Mijn broer praatte zijn kind moed in en beloofde er ook één te nemen – en hij hield zijn belofte. 

Dus nu gaat mijn broer naar zijn keurige ambtenarenbaan met een glinsterende diamant in zijn oor. En dat is van grotere betekenis dan het misschien op het eerste gezicht lijkt.

De kinderen van mijn broer zijn alle drie eigenzinnig en speciaal. De middelste heeft iets wat de andere twee niet hebben: ‘Ik ben zoon én dochter’, zegt P. er zelf over. Mijn broertje en schoonzusje geven het alle r…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.