Uitgesteld vanwege corona. Deze inmiddels helaas overbekende zin gaat ook op voor Into Nature. Toch kunnen we nu al veel leren van het Bargerveen, de locatie van de tweejaarlijkse kunstexpeditie door het Drentse landschap.

Into NatureWeiteveen, de nieuwe schaapskooi op een koude novemberdag in 2019. De artistieke leiding van Into Nature presenteert trots de plannen voor 2020 aan de pers. Internationale kunstenaars zullen hun perspectief op het veen verwerken in unieke werken. Noorderbreedte vraagt de kunstenaars wat hen bindt aan het hoogveen, om zo een laag toe te voegen aan de verhalen over het vroegere gebruik ervan. Maar de antwoorden komen niet en de kunstwerken ook niet. Heleen Haijtema fotografeert de plekken die deze zomer leeg blijven. Komen de kunstwerken misschien volgend jaar als de grenzen weer (een beetje) opengaan?

Maurice Meewisse 52°41’04.4”N 7°00’16.5”E

Een symbiose tussen kunst en
landschap. Daarnaar zoekt de tweejaarlijkse Drentse kunstexpeditie Into
Nature. In het Bar…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.