Het jaar 2020, het jaar waarin we nu leven, lag in 1994 een immens eind weg. Het leek een eeuwigheid vooruit – al is het ‘slechts’ een kwart eeuw. Het was – en is – best lastig om vooruit te kijken. In 1994 werden er 200 toekomstplannen voor Groningen ingediend.

En nu, in 2020. is de Groningers opnieuw gevraagd om plannen voor een betere toekomst in te leveren. Nu zijn er 900 ideeën door burgers aangedragen. Onder de inzendingen valt 100 miljoen euro te verdelen. In september en oktober breekt het publieke debat erover los; daarna zal een burgerpanel kiezen waar de pot met geld wordt leeg gestrooid. Het is uiterst relevant om na te denken over hoe de wereld er over 20, 50 of 100 jaar uit kan zien – en wat je gewenst vindt. Want naast die 100 miljoen is er in het kader van het Nation…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.