Oude dingen kunnen irrelevant worden, maar ook wijzer met de tijd. Wij doken ons archief in op zoek naar die wijsheid. Afgelopen zomer zette Noorderbreedte samen met Noorderruimte #vrijetoukomst-plannen centraal, rondom thema’s. Het tweede thema was ‘voedsel’. Welke ‘voedsel’-verhalen zijn het waard om op te rakelen?

Tot en met zondag 4 oktober kan jij hier je stem uitbrengen op jouw favoriete Toukomst-plannen. Ben je er nog niet uit? Lees in de digitale special van Noorderbreedte alles over onze #vrijetoukomst-actie, luister naar onze eerste podcast, of lees hieronder snel verder voor wat wijsheid uit ons archief.

Streekproducten en Slow Food

De duidelijkste trend uit de #vrijetoukomst voedsel-ideeën is de wens voor een meer lokale productie van voedsel. Een gesloten voedselketen, waarbij consument en producent dichter bij elkaar komen te staan. Een artikel wat daar goed bij aansluit is het stuk van Joep Habets uit 2005: Streekproducten en Slow Food. Voor wie streekproductie goed zijn en waarom, somt Habets duidelijk op:

‘Antiglobalisten willen de internationalisering van de productie e…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.