Biobrandstoffen vinden nog maar mondjesmaat aftrek. Toch bouwde Edward Doorten (49) aan de A28 bij het Drentse Pesse alvast Green Planet.

Het hele scala aan milieuvriendelijker brandstofvarianten is er
verkrijgbaar onder welluidende namen als Greenstar 95, Biosmart en Compressed
Natural Gas. Waterstof komt daar eerdaags bij. En de laadpalen voor
personenauto’s van Green Planet krijgen nog dit jaar gezelschap van een
laadinstallatie voor elektrische vrachtauto’s.

Anderen in de branche hebben al het predicaat ‘eerste volledig duurzame tankstation van Europa’ gegeven, zegt Doorten. Niet dat hij het er niet mee eens is. ‘Het is wereldwijd bijzonder wat wij hier doen.’ Vergelijkbare tankstations kent hij niet. Doorten groeide op in Pesse. Zijn ouders hadden in het Drentse dorp een autobedrijf en Edward was nog maar zes, zeven jaar toen hij verkondigde dat hij de zaak wilde overnemen. Zo geschiedde. Rond de eeuwwisseling be…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.