Wat beweegt jou? De inzendingen van de Scheurkalender geven een glimp van hoe noorderlingen naar hun omgeving kijken. Ons Noorderbreedte-team bekeek bekroond werk en deed opmerkelijke waarnemingen die naar meer smaken.

Van de duizenden foto’s die mensen hebben ingestuurd voor de Friese, Drentse en Groninger Scheurkalender is een aantal met een Noorderlicht-predicaat onderscheiden. Noorderlicht is een internationaal podium voor beeldcultuur met een geëngageerd programma. Wij van Noorderbreedte maken graag gebruik van de door Noorderlicht gemaakte selectie en gaan daarin op zoek naar een diepere laag. Wat hebben de inzenders op de foto gezet? Wat beweegt mensen?

De door Noorderlicht bekroonde inzendingen van Drenthe

‘De beelden zijn wel heel verschillend’, begint Mark Sekuur aarzelend als de eerste twaalf beelden op tafel liggen. De bekroonde inzendingen van Drenthe laten veel natuur zien. Paarse hei, een Schotse hooglander, berken in het moeras. Bijn…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.