Van de duizenden foto’s die mensen hebben ingestuurd voor de Friese, Drentse en Groninger Scheurkalender is een aantal met een Noorderlicht-predicaat onderscheiden. Die beelden bevallen de mensen van Noorderlicht, de organisatie die internationale fotomanifestaties cureert. Zo’n stempel van professionals is natuurlijk een prachtige bekroning. Wij van Noorderbreedte kijken anders. Ons interesseert vooral wat de inzenders op de foto hebben gezet. Wat beweegt mensen?

De door Noorderlicht bekroonde inzendingen van Drenthe

‘De beelden zijn wel heel verschillend’, begint Mark Sekuur aarzelend als de eerste twaalf beelden op tafel liggen. De bekroonde inzendingen van Drenthe laten veel natuur zien. Paarse hei, een Schotse hooglander, berken in het moeras. Bijna geen bos opvallend genoeg…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.