De toekomst van het Groninger dorp is nog nooit zo donker geweest. Daarom, zo betoogde Frederic van Kleef in een serie artikelen afgelopen zomer in Noorderbreedte, hebben we dringend een dorpsbouwmeester nodig. De stad Groningen verdient een pluim: ze heeft goed geluisterd.

Dianne Maas-Flim is benoemd tot bouwmeester versterking speciaal voor de dorpen rond Ten Boer die inmiddels in het hart liggen van het aardbevingsgebied. Zij doet haar werk naast Nathalie de Vries die tot stadsbouwmeester is gekroond. De Vries is geboren in Appingedam, getogen in Pekela – en inmiddels een gevierd architect. Haar kantoor MVRDV is wereldwijd bekend. In 2018 ontwierp ze bijvoorbeeld in Shanghai het Zhangjiang Future Park (foto hierboven). Zij krijgt een zware dobber aan het intomen van marktgerichte bouwbeluste stadjers (een waarschuwing van haar voorganger, Jeroen de Willigen). Toch begin ik dit artikel met haar collega Dianne Maas -Flim. Ook geen kleine dame trouwens met eigen Mint Architecten-kantoren in de oude Rijksluchtvaartschool te Eelde, een getransformeerde k…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.