Mijn laatste blog van dit jaar wil ik graag gebruiken om een oproepje te doen. Na een jaar schrijven over de dingen die mij opvallen, ben ik namelijk erg benieuwd naar jullie. Wat zouden jullie volgend jaar graag in Noorderbreedte lezen? En wat zijn thema’s die absoluut geagendeerd moeten worden?

Een kleine greep uit de thema’s van dit jaar:

Er was aandacht voor de ontwikkeling op en rond de Waddenzee. Carlien Bootsma liep langs de oevers en vroeg mensen hoe ze bezig waren met klimaatverandering. Rob Roggema riep op tot het doorprikken van de dijk. 

We namen het probleem van het veen onder de loep. Ab Grootjans waarschuwt – na het stikstofdebacle – voor een veendrama. Maar we lieten ook zien hoe het veen oplossingen in zich meedraagt. 

Dit jaar kon de landbouw natuurlijk niet uitblijven. Dorine van den Beukel en Freya Zandstra schreven een hartstochtelijke brief aan de jonge boeren van de toekomst. Ze houden van boeren en het voedsel dat ze produceren, maar niet zoals het nu doen. Bert de Jong schreef een praktisch stuk over stront. 

En dan waren er natuurlijk alle portretten van mensen die het anders doen voor het klimaat. 

Online schreef Maartje ter Veen over het belang van diversiteit. En leerde Bente van Leeuwen alles over een duurzaam leven.

We kunnen natuurlijk nooit alles schrijven wat we zouden willen. Maar dankzij de nieuwe site kunnen we wel steeds meer en bereiken we daar ook steeds meer mensen mee. Daarom zijn we ook erg benieuwd wat jullie belangrijk vinden. Welke mensen moeten we spreken? Welke thema’s zijn belangrijk voor het Noorden? Laat het ons weten met een mailtje naar redactie@noorderbreedte.nl

We nemen jullie input graag mee in de agenda voor het nieuwe jaar.