Voor Jorryt Braaksma is slib hét antwoord op het veranderende kustlandschap. De goedkoopste manier om ons kustlandschap te behouden is door kustvormende processen weer naar binnen te halen.

Slib is het ‘goud’ van de kust. De zee komt het zelf brengenMet een 3D mud printer halen boeren vruchtbaar zeeslib over de dijkTerpen met tiny houses in natuurlijke delta’s zorgen voor een levendige kusteconomie

De noordelijke kust over een eeuw – dat lijkt het levenswerk van Jorryt Braaksma. De medeoprichter van bureau LAMA landschapsarchitecten studeerde aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam af op de rijzende zeespiegel en het dalende kustland.

Met zijn onderzoek Rijzend land, kerend tij presenteerde hij een moderne manier om de kust op te hogen. De afgelopen jaren werkte hij dat in opdracht van Programma Rijke Waddenzee uit als toekomstbeelden voor het achterland van Harlingen en het Groningse Eems-Dollardgebied. Nu doet LAMA mee aan de ontwerpmanifesta…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.