In de Oostpolder bij de Eemshaven komt een nieuw bedrijventerrein. Omwonenden in Oudeschip, Koningsoord, Heuvelvelderij, Nooitgedacht en Polen werden dinsdagavond 13 april ingelicht en maken zich grote zorgen over het plan.

Wie in ons archief zoekt op Eemshaven kan alleen al door naar de titels te kijken zien hoe de Eemshaven sinds de komst van de haven er altijd veel discussie rond is geweest. Zo lezen we in een stuk van 31 januari ‘Het noorden werd onlangs opgeschrikt’ cq ‘verblijd door de aankondiging dat de Eemshaven de vestigingsplaats zou worden van een LNG terminal… Maar is dat waar het Noorden op zit te wachten?’ 

Doel was bij de oprichting 50 jaar geleden werkgelegenheid te creëren. Maar lange tijd kwam daar weinig van terecht. In een stuk over het 25 jarige bestaan van de haven staat te lezen dat het ‘tot nu toe nog niet echt wil lukken.’ Maar afgelopen tijd kwam daar verandering en kwam er steeds meer bedrijvigheid in de vorm van groene energie en datacenters. De vraag is hoeveel extr…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden