Noorderbreedte zoekt balans in onze leefomgeving. Hoort de Lelylijn daarbij? Koos Vos onderzoekt in een driedelige serie een aantal argumenten. In de derde en laatste aflevering pleit hij voor de Frisialijn.

Koos Vos is lid van verschillende organisaties met betrekking tot behoud en ontwikkeling van Cultuurhistorie, Landschap en Natuur, maar schrijft deze serie op persoonlijke titel. Lees hier de eerste, hier de tweede en hieronder de laatste aflevering.

Als er lang wordt gesproken over een initiatief, geraken andere opties soms naar de achtergrond. Dit geldt ook voor de Lelylijn – dé manier om Groningen te ontsluiten, zo is de heersende overtuiging. Maar is de Lelylijn echt de best denkbare oplossing? 

Aldus gedacht, verdient een goed beargumenteerde optie als het tracé van de Frisialijn [1] het zéker, om als nader alternatief op tafel te liggen!

De Frisialijn omvat een doorgaande HSL spoorverbinding: Frankrijk – Rotterdam – Schiphol – Amsterdam – Afsluitdij…