Rechtstreeks uit de regio van eigen
boeren en bakkers op het bord. Vroeger was het geen vraag, nu is het een
vraagstuk. Geld regeert. De prijs smoort mooie initiatieven voor brood van
eigen granen. Eters willen brood voor weinig geld en veel bakkers kiezen daarom
tarwe van over de grens. Onze granen verdwijnen vooral in het veevoer.
Bakker Wiebrand van der Wijk maakt
wel bijzondere broden van eigen granen. Zijn klanten kunnen kennismaken met
oude rassen als Emmer, Rode Tirol en Blanc, voor een groot deel geteeld op het
Groninger land. Als een van de weinige biologische bakkers in het Noorden kiest
Van der Wijk voor een aanpak waar hijzelf én zijn klanten blij van worden.
‘Eind volgend jaar komt driekwart van mijn meel uit eigen regio.’
Boeren van coöperatie De Graanrepubliek in he…
Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.